Villa Bermuda
       
 

Az utcák a régi Velencei stílust tükrözik és abszolút harmóniát képeznek a barna és krém színek a régi házak falain. Megtalálhatók az utcai árusok, vendéglők a tengerpart közelében ahonnan árad a frissen sült halak illata, kávézók, éjszakai szórakozó helyek minden sarkon várjak az arra sétáló turistákat. Minden felé hosszú pálmafasorok valamint olajfák sora is nem mindennapi élvvényt nyújtanak.
 
Trogir (8km távoli): A város az ógörög időkből származik három évszázaddal Jézus születése előtt. Ez a történelmi város elhelyezkedik a tizenhetedik századbeli Földes kapuig az egyik oldalon és a Városi kapuig a másikon ami elhúzódik a sétatérig amit Rivának hívnak. Az ismertebb műemlékek közé tartoznak a katedrális a tizenharmadik századból, "Lodgia" néven ismert torony a tizenötödik századból valamint "Cipiko" néven ismert veneciai gótstílusban épült ház csak ízesítők a sok Trogiri nevezetességekből.Amikor a városi óra bejelenti a vacsora idejét az Alka, Kamerlengo,Konoba Fontana ebédlőben elkezdik fölszolgálni a
számtalan finom falatokat amelynek legnagyobb részét különböző halakból készítenek. A Top Ballon ebédlő környékét pedig finom pizzák, lazanyék és különböző tésztából készült ennivalók illata árassza el. A Skrapa ebédlő fa pdocskájai is minden este megtelnek vendégekkel. Az egész város hangos a vendégektől.
 
 
Szplit (35km távoli): Nagy választék... A régi városrész, a valamikori Diokleciánusi palota 295 évvel Jézus születése után a Római korszakból származik, a mai város központyát képezi. Szent Domonkos temploma, a városháza a tizenötödik századból, Franciska templom a saját freskójával, a legismertebb horvát kőfaragó - Ivan Mestrovity galériája valamint a kőből épült ház, mind a Veli Varos részben találhatok és nem mindennapi élményt nyújtanak a látogatóknak. A Marjan hegy erdővel borított lejtőiről szép kilátás van a tengerpartra és a környező szigetekre. A Szpliti sétatéren-Rivan- lehetősége van találkozni helyi lakosokkal, külföldi turistákkal, tengerészekkel...
A kedves látogatok szeretettel fordulnak be a számtalan kézműves üzletekben ahol a tengeri korálokból, ezüstből és aranyból készült ékszereket árulnak valamin a szebbnél szebb kávézóba. "Bobis"- legfinomabb fagylaltot és kalácsokat készít valamint felszolgál. tourists, sailors, islanders.They all gravitate towards this colorful scene of pavement cafes and fine jewelry shops with irresistible, unique, hand crafted Adriatic corals, filigree silver, crocheted gold. Bobis makes and serves the best ice cream, the freshest cakes. Nightlife is reach. Top-class drama, opera and classical music are all staged in the Croatian National Theatre. Split Summer Festival runs from mid-July to mid-August, and Fort Gripe is onlye among the numerous spots for open-air pop concerts.
 
     
A Krki nemzetközi park (44 km távoli): Az érintetlen természetben mindössze 12 km-re Sibeniktől Kinin felé, folyik a Krka folyó melynek medrét gránit kövek képezik és 17 vízesés ritka természeti szépséget ábrázol elébünk. A kristály tiszta vízből visszaverő nap sugarak minden látogatót meg illetnek, és a számtalan fényképek őrzik meg a feledhetetlen emlékeket.
 
     
A diszkó (15 km távoli): Öt ezer ember élvezettel táncolhat Horvátország egyik legnagyobb és leghíresebb diszkójában. Az Aurora Horvátországból, Europából és a világ minden tájékáról érkező fiatalok ismert találkozó helye.
 
     
Copyright © 2005 Villa Bermuda | All rights reserved| Languages : Croatian | English | Hungarian | Polish |